91-16 * Sano Ritmo Gym gaat naar het Festival del Sole

Printervriendelijke versie
Datum: 
zon, 03/07/2016 - 08:00 - zat, 09/07/2016 - 23:00

Logo festival del soleFestival del Sole – Riccione Italië

Het Festival del Sole is het grootste internationaal Gymnastiekfestival voor iedereen in het Middellands zeegebied. Gedurende een hele week wordt de Italiaanse badstad Riccione omgetoverd tot een enorm podium waar meer dan 4000 gymnasten van over de hele wereld het beste van zichzelf geven. Deze 13de editie vindt plaats van 3 tot 9 juli 2016.

Waarom kozen we voor het Festival del Sole?

 • Het Eurogym Festival in Tsjechië is slechts toegankelijk voor gymnasten van 12 tot 18 jaar. Tot voor enkele jaren waren ze niet zo streng voor wat betreft de leeftijdsgrens. Door het toenemende aantal deelnemers wegens het enorme succes van de formule, is er vanaf 2016 een strengere begrenzing voor de leeftijd van toepassing. Er mag slechts voor 10% naar boven en naar onder afgeweken worden.
 • Als we naar het buitenland gaan, wensen we steeds met zoveel mogelijk deelnemers te gaan, ongeacht de leeftijd. Demo RG 1+2 is over het algemeen ouder dan 18 jaar, Demo RG3 bestaat voor 50% uit gymnasten die tussen de leeftijdsgrens van 12 en 18 jaar vallen, maar ook voor 50% uit gymnasten die jonger zijn dan 12 jaar. Daarom mogen we niet meer deelnemen aan Eurogym.
 • Het Festival del Sole staat open voor alle leeftijden zodat we allemaal samen naar dit Festival kunnen gaan. Bij Sano Ritmo Gym is het de gewoonte dat onze jongeren een meter mogen kiezen onder de groten, die een beetje zorgt voor haar ‘metekind’.
 • Het samen naar een Festival reizen heeft nog andere voordelen: we delen samen een bus wat de kosten drukt, onze begeleiders hoeven slecht 1 week van hun verlof hiervoor in te nemen, samen is het altijd leuker!
 • We zochten naar een festival dat dezelfde boodschap uitdraagt als een Gymnaestrada en een Eurogym Festival: gymnastiek op de eerste plaats. Daarom keken we ook uit naar een formule zoals het Eurogym Festival waar overdag workshops aangeboden worden. Het Festival del Sole organiseert dit jaar voor de eerste keer ook workshops zodat onze gymnasten op een zinvolle en sportieve manier samen met elkaar kunnen omgaan en tegelijk kunnen verbroederen met de andere landen.
 • In Italië is de kans op mooi weer wel bijzonder groot. Het feit dat het festival aan de kust plaatsvindt, maakt het alleen maar leuker. We kunnen tijdens onze vrije momenten gaan wandelen in de omgeving of gewoon rusten op het strand.
 • De deelnameprijs valt erg goed mee.
 • In tegenstelling tot de meeste festivals slapen we in hotels in plaats van in scholen en krijgen we 3 maaltijden in plaats van 2. We hoeven overdag dus niet op zoek te gaan naar restaurants om te reserveren voor onze hele groep.

Programma

 • Zondag 3 juli: aankomst van de groepen, parade en openingsceremonie
 • Van maandag 4 tot en met donderdag 7 juli: optredens ’s avonds, repetitie in dezelfde volgorde ’s morgens – 2 avondoptredens per groep gedurende de hele week, op vraag eventueel nog 1 optreden overdag.
 • Vrijdag 8 juli: Sluitingsceremonie
 • Zaterdag 9 juli: vertrek van de groepen naar huis

Gezien de parade en de openingsceremonie op zondag 3 juli plaatsvinden en we 1200 km moeten rijden, overwegen we om al te vertrekken op zaterdag 2 juli zodat we uitgerust zijn voor de openingsactiviteiten van de zondag.

Gedurende de hele week worden ook workshops, bijeenkomsten, party’s en andere activiteiten georganiseerd. Uiteraard kiezen wij steeds de activiteiten uit het aanbod die het beste aansluiten bij de leeftijd van onze gymnasten en geven we hen ook inspraak in wat ze leuk vinden. Wij blijven altijd samen in groep.

Meer informatie

Tijdens onze infovergadering met de ouders en de leden op donderdag 3 september leggen we uit hoe wij naar dit festival gaan werken, wat de prijs is, wat de bijdrage van de club is, welke kledij we nog nodig hebben, wat we kunnen compenseren door een mogelijke sponsoring.